Het voortgezet onderwijs

In groep 8 sta je voor een spannende keuze: naar welke middelbare school ga je? Er zijn zoveel soorten, hoe moet je daar nou uit kiezen?

Op school en thuis proberen wij jullie natuurlijk zo goed mogelijk voor te bereiden op en te begeleiden in jullie keuze!
Al vanaf de kleuterklas maak je allemaal toetsen, denk bijvoorbeeld aan de dictees, de taal- en rekentoetsen en de CITO toetsen, en al deze resultaten geven vaak al een goede richting voor je middelbare school.
Maar niet alleen je resultaten op de toetsen spelen mee! De juffen en meesters kijken ook naar hoe je met je werk omgaat: neem je het werk serieus, werk je netjes en precies en doe je goed mee tijdens de lessen. 
En natuurlijk kijken we ook naar wat jij zelf wilt en wat je ouders willen.

In november en december gaan we de eerste keer met je ouders praten. Dit noemen wij de voorlopig adviesgesprekken. Hierin vertelt de juf of meester welke middelbare school wij bij jou vinden passen. Samen met je ouders kun je dan gaan kijken op alle middelbare scholen in de buurt.

De middelbare scholen organiseren genoeg activiteiten om kennis te maken met de scholen. De Ring van Putten en MyCollege nodigen ons ieder jaar uit om een dag mini-lessen te komen volgen, waar wij met alle groepen 8 heen gaan.
Ook hebben alle middelbare scholen open dag of kennismakingslessen op woensdagmiddag en zaterdag. Die kun je natuurlijk samen met je ouders bezoeken!

In februari en maart zorgen we ervoor dat je zeker weet wat jouw middelbare school wordt en kun je je gaan inschrijven. Je ouders en de juf of meester helpen je daar natuurlijk mee!

Wil je al eens kijkje nemen op de sites van alle middelbare scholen in en rond Spijkenisse? Dan vind je hieronder alle links!

Spijkenisse
Osg De Ring van Putten - mavo/havo/vwo   
             
Osg My College - vmbo/mavo                                       

Csg Scala Molenwatering - mavo/havo/vwo             
Csg Scala Rietvelden - mavo/havo                                 
Csg De Oude Maas - vmbo/mavo                                 
Charles de Foucauld - mavo                                            

Brielle
Wellantcollege - VMBO (planten en dieren)               

Rotterdam
Erasmiaans - gymnasium                                             
Grafisch lyceum - VMBO (vormgeven en media)       
Havo/vwo voor Muziek en Dans